Intézményünk

Művelődési Ház – IKSZT

művház_régi

A művelődési házat 1959-ben, társadalmi munkában kezdték el építeni és 1961-ben már mozi-, és színházi előadásokat (Déryné Színház) tartottak benne. Az épület homlokzatát Radics István helybéli festőművész alkotása díszítette. Az épület 1993-ban történt külső felújítása során az eredeti sgraffitot a művész egy új alkotásra cserélte, ezzel ajándékozta meg ismét szülőfaluját. 2015. március 1-től művelődési házunk a festőművész nevét viseli.

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. évben pályázatot nyújtott be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alaphoz az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér Cím elnyerésére. A sikeres címbirtokosi pályázat feljogosította önkormányzatunkat a pályázat második fordulójában való részvételre, amellyel az IKSZT-nek helyt adó épület felújítására, eszközbeszerzésre és a működtetés támogatására pályázhattunk. 2010. áprilisában kaptuk meg a támogatásról szóló döntést, mely szerint 53.094.875,- Ft beruházási támogatást nyert településünk. A támogatás összege a beruházás nettó értékének 100 %-a. Az önkormányzat saját erőként az ÁFA összegét biztosította, így a projekt teljes bekerülési költsége: 63.495.517,- Ft.

művház_homlokzat

2011. március 18. – 2014. június 30 . között megvalósított UNIÓS fejlesztés keretében az épület külső és  teljes körű belső felújítása megtörtént.

A 2011. október 24-i átadást követően az intézmény mint IKSZT is működik. Visszatérő programokkal, újonnan szervezett műsorokkal, rendezvényekkel várjuk az érdeklődőket.

Könyvtár

2009-ben a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtár mozgókönyvtári ellátásához csatlakoztunk. A csatlakozás célja volt, hogy a településeken élők számára is minőségi könyvtári ellátás tudjunk biztosítani. 2013. január 1.-től a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében történik a könyvtári ellátás. 2015. októberétől havi egy alkalommal KönyvtárMozi is várja az érdeklődőket. A könyvtár a különböző irodalmi és kulturális rendezvények mellett 3.466 kötettel várja az érdeklődő olvasóközönséget a hét öt napján 22 órás nyitva tartással.

eMagyarország Pont (Teleház)

2010-ben csatlakoztunk a Magyar Teleház Szövetséghez, majd 2012. április 1-től eMagyarország Pontként működünk. ID azonosító: 6469

Az eMagyarország Ponton heti öt alkalommal 22 órában, 6 munkaállomással várjuk a szolgáltatás iránt érdeklődőket ahol az  internet és számítógép használat mellett segítséget nyújtunk hivatalos ügyek intézésben is.

KÖZSÉG CIVIL SZERVEZETEI RÉSZÉRE BIZTOSÍTOTT TEVÉKENYSÉG

Az intézményben működik a Nógrádmegyer Hagyományaiért Egyesület. Igény szerinti szervezési és technikai szolgáltatás nyújtunk pályázatok elkészítéséhez, rendezvényeik megvalósításához. E szolgáltatások a településen működő civilszervezetek számára is elérhetőek.

 A TELEPÜLÉS INTÉZMÉNYEI, MAGÁNSZEMÉLYEK, VÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE BIZTOSÍTOTT TEVÉKENYSÉG

Az általános iskola, az óvoda és az idősek otthona szabadidős, kulturális tevékenységeihez nyújtunk segítséget, szervezéssel és terem biztosítással.

2011. november 1-től intézményünkben működik a Családsegítő Szolgálat is.

Vásárok, termékbemutatók, és családi rendezvények részére szabad kapacitásunk figyelembevételével biztosítunk termeket.

 

Hozzászólások lezárva.