IV. Múzsa Művészeti FesztiválGála

meghivoplakat_MÚZSA_gála_honlap2014-ben a  Múzsa Művészeti Fesztivál eseményei  a pásztói, a salgótarjáni és a szécsényi járásban zajlottak. A négy művészeti ág (népi ipar- és képzőművészet, ének-zene, vers és próza, tánc) járási elődöntői más-más településen kerültek megrendezésre.  A pásztói Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ és a Pásztói Kistérségi Közkincs Kerekasztal által 2010-ben elindított Múzsa Fesztivál elődöntői a három járás 12 településén valósultak meg. Az idei fesztivál legszínvonalasabb alkotásai, előadói 2014. november 8-án a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban  a 14 órakor kezdődő megyei gálán vesznek részt, illetve  a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban 12,30-kor megnyiló kiállításon mutatkoznak be.

Településünket a IV. Múzsa Művészeti FesztválGálán Iparművészet kategóriában Radics Lászlóné képviseli. Paverpol alkotásaival I. helyezést ért el  Endrefalván a  Népi-, ipar- és képzőművészet kategóriában.

Miricz Vivien és Sándor Dominika Moldvai népdalokkal az Ének-zene kategória továbbjutói.

A megyeri táncoslábúak hagyományőrző cigány táncukkal, Maczák Anna és Oláh Martin pedig salsa táncukkal vehetnek rész a Gálaműsorban.

Hozzászólások lezárva.