Tél, vitamin, egészség

méznap

2014. november 5-én a  „Tél, vitamin, egészség” – egészségfejlesztő program vendége volt a Palóctáj Méhész- és Környezetvédő Egyesület képviseletében Diósi László a Palóctáj Mézlovagrend tagja, Enreiter Sándorné és Trenka Andor helyi méhész és családja.

 A rendezvényen résztvevő óvodások, általános iskolások és felnőttek megismerkedhettek a méhek életével, a mézkészítéssel, a méz jótékony hatásaival és a méhek által előállított termékekkel. Az üvegkaptár segítségével bepillanthattak a méhcsalád életébe, megismerkedtek a pergetővel és különböző méhészeti eszközökkel is.

Az egészséges táplálkozás fontosságáról és a mézfogyasztás jótékony hatásairól is beszélgettek a résztvevőkkel az egyesület tagjai. Tanácsot adtak abban, hogyan vészeljük át a téli időszakot, hogyan erősítsük immunrendszerünket a különböző méhészeti termékekkel. Szóvolt a termékek egészséges táplálkozásban betöltött szerepéről, a méz természetes vitamin tartalmáról és baktériumölő hatásáról is, amit mézkóstoló egészített ki.  Az elhangzott információkat játékos formában visszakérdezték a résztvevőktől. Az óvodások kifestőt kaptak, a nagyobbak helyes válaszait pedig viasz törpével jutalmazták az egyesület tagjai.

 

Hozzászólások lezárva.